Hemmadag

Idag har jag varit hemma hela dagen. Ingen skola utan lite hemstudier iställer. Dyngvarmt har det ju varit med!
Har varit ute ett varv och jogg-gått, blev så himla svettig så jag klarade inte av hela varvet.

Lagade även typ as god mat, visst är det skoj när man inte gör efter nåt recept utan bara kör i lite vad som. Jag hade tagit fram en kyckling, o vad kan man göra med den? Finns ju massa.
Jag delade kycklingfilen i mindre bitar, hade över hackad gul lök, champinjoner, zucchini och lite paprika. Sen blandade jag ihop lite ca 1 dl grädde och 1 dl creme fraich och lite sweet chili sås som jag sedan hällde över. På med lite ost och sen in i ugnen på 200 grader i 25 minuter. Sen kokade jag ytterst lite ris till. Supergott blev det!

Nu står det en liten kaka i ugnen som jag hoppas blir lika god.
Tänkte ta med lite i morgon till skolan och till landet. Tror jag ska fly storstaden några dagar och åka ut till sommarstugan i morgon eftermiddag. Känns som jag skulle behöva det.

Tack & hej

Då var vi igång igen..

Inget att skylla på, bara köra igång igen.

Dagens träning:
Cykel, 6,3 km
Löpning, 5,3 km

Tack & hej

Gårdagens utgång

Igår var det utgång minsann. Ida och gusten kom hit innan o drack lite vin, prata lite o vi hade allmänt trevligt. Sen bar det av till darlkarlen, där det typ va fullt med folk?! och sen vidare till trappan. Har nog aldrig kommit så tidigt till trappan någon gång..
Dansa, dansa, dansa, och dricka lite vad var vi gjorde. Kollade inte på klockan fören 3 timmar efter vi kommit, så kul hade vi.
Så jag är nöjd med kvällen i sin helhet!

Nu blir det hem o fira mamma.

Tack & hej

Min födelsedag

Som ingen kunnat missa så fyller jag år idag. Jag vet att det har varit mycket klagande här på bloggen från min sida, men om jag ska summera mitt år som 21 åring är jag nöjd, men mitt år som 22 år kommer bli 100 gånger bättre!
Tänk liksom jag kommer ha tagit min examen som kvalificerad inköpare innan jag fyllt 23, tanken på det känns as nice.
Har blivit lite uppvaktad i skolan idag med paket från Maria och Fredrika. Av Maria fick jag lite krämer till ansiktet, testade lite o då kändes dem super bra så blir en liten insmörjning ikväll.
Av Fredrika (även kallad min skolmamma) fick jag en galltvål, aaaas bra för att få bort fläckar på kläderna. Jag har ju innan älskar vanish men den här galltvålen slår till o med vanish.
Mina odligar växer som aldrig förr, vilket är kul när det är mina små skötebarn.
Laddad till 1000 tills på lördag, Ida kommer hit, kankse Petra? Johan har kommit hem från USA, jag har fyllt år. Kommer bli en kanon kväll!
Idag har jag även unnat mig en massage, as skönt. Fick en riktig liten ego-boost av massören. Komplimang efter komplimang. Jag hade fin piercing (den under läppen), min tatuering på armen va fin, mina byxor va fina och sist och typ bästa att jag hade fin hudkvalitet på ryggen, vart fick jag den ifrån liksom? Men kändes kul att hon sa det!

Men det bästa av allt som jag lite sparat till sist, mitt mål är närmare än jag själv tror. Igår va jag på hm och köpte två shorts. Jag har ju själv inte riktigt fattat att jag gått ner i vikt. Har ju försökt så många gånger men aldrig lyckats o nu har jag gjort det. Av ren vana haffade jag åt mig ett storlek 42, var för stort, testar ett par i storlek 40, var för stort. Så storlek 38 fick det bli. Vilket även vatt mitt mål under hela denna utmaning. Visst jag är medveten om att det är lite kvar att jobba på och att alla kläder i strl 38 inte passar mig. Men det kändes så jävla fett att äntligen kunna ha den storleken som ett alternativ. Det var nog den bästa födelsedagspresenten jag kunde ge till mig själv.
Grattis till mig!



mhm..snart 22 år

Ingenting vettigt typ har blivit gjort idag, skrivit lite engelska prov, handlat och städat lite.
I morgon blir det skola igen, jag fyller år, handledarmöte med Svante, mamma & pappa kommer in till mig och så ska jag rensa en snabbis i förrådet. Vågar ju inte gå ner dit själv efter "mötet" med uteliggaren, så mamma & pappa får täcka upp för mig!

Godnatt allesammans

Tack & hej

Min sommardröm gick i kras

Usch och fy. Fick hem klänningen som jag beställt från nelly. Klänningen som jag skulle känna mig på fin i på min födelsedagsfest. Men det va ingen klänning man känner dig fin i.

1) Den va lagom i storleken, blev överlycklig. Tycker nelly brukar va ganska små i storleken så va riktigt gött att jag fick på mig storlk M/L = jag måste gått ner i vikt.

2) Den satt för jävligt sent ut sagt

3) Jag hade tydligen för stora bröst?! Sen när hände det? "kupan" var för liten..

4) Den stramade i axlarna, var liksom för tight tyg. + att var ett band runt midjan som inte finns med på någon bild

5) Den satt jättefint i ryggen

Blir att retuernera detta lilla klänning och hoppas på att den passar någon annan. Men nästa problem, hur returnerar man till nelly? Enligt hemsidan ska man bara skriva adressen och lägga på lådan utan frimärken. Känns jätte skumt?! + att de skriver att kund har fullt ekonomiskt ansvar, kul då om den inte kommer fram.
Sen är det en lapp som man ska skriva orsak till retuerneringen, och det står tydligt "fylls i av kund". Vänder man sida på pappret så är det en till typ likadan, fast inte riktigt där det står, "endast denna ska fyllas i, inte den på andra sidan" MEN JAHA?
Nån som gjort detta förrut och vet hur jag ska gå tillväga?

Tack & hej

Dan före dan före dan före doppardagen

Varför blir jag alltid laddad av att fylla år?
Veckan kommer bestå av en massa aktiviteter, typ som att storhandla, sy, träffa mami & papi, ha en bjudning, stå på himpa loppisen och sist men inte minst, en utgång på lördag. Känns nice.
Jag gillar att ha någonting uppbokat varje dag, även om det inte är saker som tar jätte lång tid.

Sitter lite med engelska grejer nu, ska göra om the purchasing process på ondag, kan man bli mer uttråkad?
Ska äta lite o sen ge mig ut o springa, funderar på 5 km, varför gör man allt för att slippa plugga engelska?

Btw, jääääääääääävligt gött att Gurkan åkte ut bigbrither igår!

Tack & hej

Rensa, rensa, städa, städa, längta, längta

Storrensing på gång i mitt lilla hem. Hur mycket kläder kan man samla på sig egentligen? Nästa helg blir det att stå på himpaloppisen och bli av med allt förhoppningsvis. Dessutom räknar jag med att tjäna storkovan. KOM OCH KÖP Borde försvinna ner i förrådet men det tar emot så himla mycket när det är fint väder ute. Så därför städar jag istället, som att jag får någon sol på mig då?
Men längtar till nästa helg, loppis och utgång står på schemat då. Jag är redan laddad, hoppas laddningen inte försvinner men det ska den väl inte göra.
Längtar även så nåt otroligt efter att få upp persienner i mitt vardagsrum, det blit så himla varmt i rummet. Men hoppas på det i födelsedagspresent.
Sen kommer ju även två små hjärtan hem snart, både Sanna & Åsa kommer hem över sitt svinlånga sommarlov. Endast 2 veckor kvar nu, eller ja knappt det. Nice ska det bli!

Lurar på om jag ska lägga upp min balklänning på tradera med, men det tar ju emot lite. Det är ändå min balklänning. Vet ju att jag inte kommer använda den nån mer gång och nu tycker jag inte att det är speciellt fin men ändå. Ska suga lite på karamellen under dagen så får jag se om jag slänger upp den lite senare sen.

Balklänningen..

Tack & hej

Den stora blööödagen är här

Uach och fy för denna dag. Vill nog bara låsa in mig i ett mörkt rum o inte känna några som helst måsten. Bara ligga där i min ensamhet. Vaknade heeelt på fel sida, vet kanske vad det beror på men ändå. Hatar när det händer, vill bara ligga i grina.
Lördag, helg, man borde vad glad & pigg som en liten lärka.

Vaknade ganska sent, vilket var as skönt att äntligen få sova ut lite. Soligt ute, drar på mig löparkläderna o tänker nu jäklar. Sätter mig och äter lite frukost och undertiden hinner det blåsa upp till storm och bli helt molning?! Så nu sitter jag här i sängen med löparkläder.

Känner lite att jag klarar inte av att vara instängd, måste få ha lite frihet. O jag klarar inte av att bestäma över någon annan, men ändå så måste jag det, får panik när ingenting händer. Jag borde egnetligen unna mig att bara umgås med dem personer jag verkligen vill, jag är värd det. Men det går inte, är fast. Hur ska man ta sig ur?

Men nu får jag försöka o tänka i lite mer glada och postivitva tankar, kan bara tycka det är skönt att få srkiva av sig på bloggen, då kan de som läser läsa det, kommentera om de känner för de o för er andra som inte vill läsa av olika anledningar behöver ju asbolsut inte göra det. Jag fyller ju faktiskt år snart, o den tanken gör mig superglad!

Tack & hej

Joggelijogg

Precis hemkommen från en joggingtur i vrinneviskogen. Tror jag klädde mig alldeles för varmt och det är inte nice.
Men nu har jag varit as duktig (nästan iaf) denna vecka med träningen.
Än så länge har jag åstakommit joggning 4,8 km, cykel 25,0 km och gång 5,3 km. Sen tillkommer ju alla annan motion, som man gör utan att man tänker på det. Men mer ska det bli i helgen. Jag är så himla taggad, fast nu har jag längre inget mål att jobba för. Men beställde en klänning på nelly.se idag som jag vill ha på min födelsedagsfest, så kommer jag inte i den så har jag ju ett mål, hihi.

Trevlig helg på er allesammans!

Tack & hej

Ännu ett mål uppfyllt

Jaha jaa här händer det uppenbarligen fortfarande grejer..Köpte mig ett par byxor på bra och begagnat för kanske 2-3 veckor sedan som jag då bestämde skulle bli mina må-bra byxor. Kom jag i dem? - NEJ.
Men nu gör jag det! De sitter aningen tight i magen men jag kan ju knäppa dem iaf. Ska fixa och trixa lite med dem innan jag ska börja använda dem bland folk, ska dy in dem längst ned i benen och lite så. Sen är det nog bara att köra..


Bilden framhäver inte riktigt byxan rättvist, men ska visa en bild när jag sytt lite i dem..

Nu ska jag ge mig ut på en löptur

Tack & hej

Tradera

Oj vad det går bra med mina auktioner på tradera, känns så skönt att rensa och samtidigt få in en liten slant. Dock är jag mycket dålig på att hålla i mina slantar så lilla mammi ska förvlata dem åt mig till vi åker till London, frågan är om man kan förhandla till sig en ränta, ju mer man sätter in desto mer ränta. Ska jag nog lägga som förslag tror jag.
Hittils har jag knåpat ihop hela 539 kr, men jag har 8 st auktioner kvar som går ut nästa vecka.
Om ni vill gå in o kika på mina pågående auktioner, tyck HÄR.

Stor sorg finns även i mitt lilla hjärta, mitt parasoll från balkongen "försvann" igår. Om det blåst bort eller om nån varit så fräck och skruvat ner det vet jag inte men borta är det iaf.
Om ni skulle råka springa på ett gult och vit randigt parasoll i vaxdukstyg och med ett sånt fäste som man sätter i räcket kan ni ju skirva en kommentar.

Tack & hej

Tävling, tävling

Är med och tävlar om 40 skor, länk till tävlingen hittar du här.

Jag hoppas verkligen på en vinst, tänk liksom 40 skor, det är dyngmycket!

Godnatt

Tack & hej

Tvätt och annat skoj

Hemma idag, ledigt eller hemmastudier, man kan ju kalla det lite vad man vill. Men ska skriva på rapporten till vår förstudie lite grann iaf. Det lär gå bra när jag frågar mig massa frågor hela tiden!

Annrs inget skoj, tvättar sedan klockan sju i morse. Sen blir det löpning, mat, städa, skriva rapport och annat sånt kul som man vill göra när det är fint väder ute.

Men snart är det helg o det ska bli dyngskönt!

Tack & hej

Fundersam

Har kommit in i en tänkarperiod och jag gillar det icke. Jag går runt o typ tar in en massa intryck, tänker varför varför varför typ 700 gånger innan jag utvärderar för och nackdelar med allt. Spelar ingen roll vad folk säger.
Blir galen på mig själv typ, tar as mycket energi, jag sover dåligt o nee orkar inte gå runt så längre.
Visst är det kul ibland men jag kan inte gå runt och överanalysera allt jag ser och hör.

Typ idag gick jag o tänkte varför de här skyltarna där det står typ "kalmar 137" varför är de blå med vit text, vad fyller det för funktion, vad skulle hända om det va en annan färg, "målar upp en bild i huvudet över hur det skulle se ut", är det så att ögat kopplar ihop vitt och blått väldigt tydligt och snabbt. Sen kommer de djupare tankarna..varför har vi ens vägar i sverige, hur kommer det sig att vårt land är bättre än vissa andra, varför har ni en väl utvecklad infastruktur, varför måste bilarna va i plåt och så vidare i all oändlighet

Så nu förstår ni lite av min tankegång..
Ska försöka bli av med den under kvällen, så det kan hända att det kommer fler inlägg bara för att jag ska kunna skriva av mig.

Tack & hej

Snart mååååndag

Undra om folk i klassen är laddade inför vårruset i morgon, själv är jag ganska glad att jag inte ska vara med med tanke på att det ska ösa ner regn i morgon..

Helgen har varit fin och lugn, spenderats i goda vänners lag. Jag tror jag bestämt mig redan nu att även nästa helg ska blir på samma sätt, så kan jag ladda inför min födelsedag riktigt ordentligt.

Men nu är det måndag, det har gått hela 24 minuter på måndagen men usch. Skulle vara skönt med en helg som var en vecka lång. Skulle vara värt att jobba(gå i skolan) två veckor om man skulle vara helt ledig en hel vecka. Fast jag borde sluta ha dessa tankar även om det skulle vara nice. Kanske skulle passa o jobba på nån fikebåt, ni vet dem som man kan se på discovery, ute o jobbar dynghårt i 5 månder men sen när man kommer hem (om fångsten gått bra) kan man leva på de pengarna resten av året.
Men neee tillbaka till verkligheten i morgon, hoppas på att det blir en bra vecka.

Godnatt

Tack & Hej

Skräckfredagen

Idag, fredag den 13 brukar jag alltid bara jätte nojjig. Nästan sitta inne för att jag är lite sådär skrockrädd. Men icke idag inte.
Skola först, fick tenta resultatet och jag ägde! Fick en god marginal över G så det känns riktigt gött.
Tog tåget till Ida i linköping där det blev hamburgare, lite kolla lite på stan och avsluta med en glass. Nu är jag precis hemkommen från en joggingtur, som av någon konstig anledning gick as snabbt, 3,2-3,5 km (vet inte riktigt hur längt det är) på 17 minuter, va hände likosm?
Ikväll blir det att bara slappna av i soffan, känner jag mig själv så kommer jag somna ganska tidigt.
I morgon får vi se om det blir att åka ut till skärblacka, i goda vänners lag!

Trevlig kväll på er.

Tack & hej

Sjuk & skön värme

Har nog inte under mina 21 levnadsår varit med om denna värme redan i början av maj, eller är det jag som är glömsk?
Vaknade kl 9 i morse och det var 17,5 grader på balkongen, helt sjukt. Att tillägga då är att den ligger i skuggan, solen kommer inte fören ca kl 1..Men jag gick ut och satte mig, iklädd shorts och linne utan att frysa. Någon utlandssemester behövs nog inte i sommar.
Ska nog sitta ute på balkongen hela dagen idag, och mot kvällen när det är lite svalare blir det en löptur runt strömmen.

Tack & hej

Alla mina nya fynd!

Både igår och idag har jag fyndat som aldrig förr. Igår var jag en sväng på prio1 och handlade lite och senare på kvällen satt jag o sydde om lite av det som jag fyndat både igår och tidigare. Inte nog med det, idag tog jag min racercykel ut till himpaloppis, hela människan, bra & begagnat och en den sväng på himpan igen. HIttade lite smått o gott

Tröja som jag köpte för någon vecka sen på Erikshjälpen, 35 kr. Var från början en "hel" tröja med en krage. Igår klippte jag bort kragen och klippte upp den så den blev som en kofta. Nöjd med resultatet blev jag med, även fast jag inte tycker om att sy i joggingtyg!

Fin karaff som jag är supernöjd över, kanske blir en framtida vas. 10 kr på Prio1.

Glas i trevliga färger. Lite surt att det bara fanns 3 stycken, men o andra sidan blir det perfekt till mig, Åsa och Sanna i sommar! 10 kr/st på himpaloppisen.

En söt liten vas. Perfekt tills jag får alla mina blommor när jag fyller år, hihi! 10 kr på hela människan

Tillbringare med lite djuriskt motiv. Hör nog till mitt favoritfynd genom tiderna. Tänkte lite på Sanna när jag köpte den, så ska alltid servera dryck ifrån denna när hon är här på besök.  40 kr på hela människan.

Köpte mig en byxa igår på Prio1 för 30 kr. Hade redan bestämt innan att det skulle bli ett par shorts så tog på mig dem o skulle klippa längen o precis när jag klippt ett jack i båda knäna kom jag på att de skulle bli fina och ha som en ankellång byxa, men ack det var försent. Så blev ett par ha-till-vardags shorts, sådär som man kan slänga på sig lite snabbt. Super sköna!

Sist men inte minst så köpte jag även denna lilla kavajjacka 40 kr på prio1. Perfekt att bara slänga över sig, tunn är den med så man slipper svettas. Kan även tänka mig att ha den inne sen i vinter.

Oj oj oj vad många bilder det blev, men har ju inte haft det på sista tiden så det känns okej för mig ändå!
Kvällen bjuder på festligheter med Sandra, som tur är får man väl säga. Vi satt och åt på chicken kebab, går därifrån, kollar lite på new yorker, lite på lagerhouse innan jag inser att jag glömt min systemetpåse på cickenbkebab. Med raska steg går jag dit, frågar de som sitter vid bordet men de hade inte sätt det men som tur var, var det en vänlig själ som lämnat in dem i "kassan" så jag fick tillbaka den. Hela kvällen kommer nu bringa med sig tur eftersom det är min tur-vinflaska som ska drickas.

Nu blir det lite städning och disco på en och samma gång. Sen sova o sen ta ett partybad med en grogg & hög bra musik!

Tack & hej

Fredag = jossi är supertrött

Idag har jag varit i skolan en sväng, fick lite gjort men vi slutade tidigt och det va skönt! Men jag förstår inte vad det är med fredgar, är alltid så jäkla trött då. Visst att det gått en hel vecka o så men ändå. Skulle kännas roligt om fredgaen var en del av helgen, så att man orkade göra nåt på kvällen, men icke!
Kvällen har bestått av lite kinamat och en syverkstad hos syster. Har sytt lite grejer, eller mer ändrat lite grejer som jag köpt på loppis. Blev ganska nice faktiskt. Bilder kommer i morgon.

Natti Natti

Tack & hej

Världens godaste sockerkaka

Fixardagen infann sig idag. Har pluggat hemma hela dagen, eller kankse inte pluggat hela dagen men lite har jag fått gjort i alle fall! Köpt nya blomor till balkongen så nu är den fin, eller iaf när det slutat snöa o jag kan ha ute alla blommor.
Tvättat & städat lite, lagt på en ny matta i sovrummer, och sist men absolut inte minst. BAKAT VÄRLDENS GODASTE SOCKERKAKA. Kan annars tycka sockerkaka blir lite sådär torr o inte så super gott. Men nu minsann har jag hittat ett recept som blev supergod och är jätte enkel att göra..
2 dl socker
2-3 ägg (2 stora eller 3 små)
Blanda detta poröst

50 g smält margarin eller smör
1 dl mjölk eller vatten ( du kan ta lite mer)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Blanda ner allt detta tillsammans med socker & ägg "smeten". Smöra och bröa en sockerkaksform och in i ugnen i 20 min, 175 grader.

Ska ta mig lite mer kaka nu och kolla lite bigbrother!

Tack & hej


Detta är ingen bra dag

Kände i morse när jag gick upp att det inte skulle bli nån bra dag. Mycket riktigt! Började med att hyrasvärden ringde i morse o sa att jag inte skulle få några persienner, inte ens dem som städarna hade tagit ner. Höll på att börja grina bara av det. Sen kände jag mig patetisk "tjejen som börjar grina när hon får ett nej".
Sen kom vi till skolan, har inte fått ett skit gjort. Vi var på handledarmöte o då fick vi reda på 2 av 3 delar på tentan.
Har lyckast skrapa ihop 26.5 poäng, så det fattar 7.5 poäng för ett godkänt. Delen som inte är rättad än kan man ha 20 poäng på, så hoppas in i det sista att jag klarar mig. Kan inte bara hela resultatet komma nu?!

I morgon är det hemstudier som gäller, ska börja skriva på rapporten. Kan nog bli gött när det är klart men just nu känns det som vi har en lång väg framför oss..

Ikväll bjuds det med chili och ingefärsmarinerad kyckling tillsammans med tacotillbehör. As gottit!

Tack & hej

Måndag

Oj vilken seg dag det varit idag. Kunde inte somna igår så blev inte allt för mycket sömn i natt.
Svårt att komma igång i skolan idag med.
Kom hem o somnade direkt, vaknade tre timmar senare. Kände mig då super avtänd på dagen. Sovit bort all min "lediga" tid.
Känns som det här har blivit en stor blöö-blogg men tycker det är lite skönt att kunna gå in o skriva av sig lite. O det är ju några som läser det med!
Men i morgon hoppas jag att jag är lite mer på hugget. Dock är tisdagar inte min favorit dag, känns bara som att den är lite i mitten. Ger mig ingenting.

Tack & Hej