Jobb och "göra om" tankar

Sitter på jobbet och då hinner man tänka och lura på så himla mycket grejer. Hel lugnt ikväll men det är ganska skönt, plugga lite, blogga lite och jobba lite. En perfekt blandning av allt. Dessutom är det typ redan tomt på kontot hur det nu kan komma sig?!

Men ivrig som jag är så innan jag åkte och jobbade (de där 30 minuterna jag ska äta, duscha, packa) började jag spika upp tavlor i vardagsrummet. Det blev så himla trevligt. Hann bara få upp några så stackars grannar som får stå ut med att jag spikar upp resten ikväll när jag kommer hem.

I helgen blir det även ändring i sovrummet tror jag. Det som jag har tänkt att göra ser väldigt fint ut i mitt huvud men jag får nog se hur slutresultatet blir innan jag blir för ivrig & nöjd.

Morgondagen bjuder på skola, projektskrivning, övning till projektredovisning, fika med Sandra?, äta nåt med andra Sandra och en liten avslutning med ett glas vin på världensbar i goda vänners lag. Sen tror jag att jag kommer somna som en klubbad säl sissodär vid klockan 22.

Tack & hej

Projekt; Balkong

Äntligen har jag börjat göra iordning lite på min balkong. Ett bort är ju fixat sedan innan, så nu vill jag ha två stolar med fina dynor och en lång dyna till Sannas gamla kista. En matta ska det ju såklart med bli, och tyg. Kommer bli fint. Har lurat på att lägga trägolv med, det gör ju så himla stor skillnad.
Men idag har jag köpt nya fina krukor med hängen från lagerhouse, som jag sedan prydde med en pelargon.

Tog en sväng till erikshjälpen idag, hittade en hylla som ska upp i sovrummet. Äntligen!

Det känns som det är himla mycket i skolan nu och att våren är på ingång. Känner det på min trötthet när allt jäkla lurigt pollen kommer igång. Är ju bara vaccinerad mot björkpollen och nu är det väl nån form av hassel eller gråbo som spökar?!
Har inte direkt nån ork till skolan när jag kommer hem, motivationen är inte på topp just nu. Vill komma ut på LIA men samtidigt vet jag att det blir mycket slit då med. Borde nog hitta nåt att längta till i sommar. Nån festival kanske?

Tack & hej

låånga vägen hem

Sitter på bussen på väg hem från Karlshamn. Västa bussresan jag varit med om tror jag. Varmt & fullt med folk. Gillar inte att sitta brevid nån när man åker en bussresa på 6,5 timmar. Då vill man gärna ha ett "tvåsäte" för sig själv. Men så blev det tydligen inte.

Helgen har annars varit bra. Fredgen bestod av en massa aktiviteter och fylla. Lördagen va degig men trevlig. Söndagen vet jag inte vart den försvann. Det var superskönt att få en helg Med Sanna vilket fall. Det behövdes!

I morgon är det ännu en lektionsfridag, ska skriva lite rapport och gå på hockey med pappi.

Tack & hej

Träningen tar över mitt liv

Jag förstår inte vad som har hänt, jag mår typ dåligt om jag inte rör på mig i nån form. Fast jag får inga skuldkänslor om jag äter onyttigt men jag bara måste träna varje dag, har aldrig varit så förut så är nog en tanke att vänja sig vid. Fast det tar ju lite tid, o nu har jag tillome prioriterat träning för engelska läxan. Dock tror jag det beror på att jag tycker engelska är så fruktanstvärt tråkigt.

I morgon åker jag äntligen till Sanna! Som jag har längtat ihjäl mig. Till o me till denna tripp är löpartightsen nerpackade, hmm undra när jag tänker att jag ska använda dem.
Nu ska jag packa och kolla efterlyst. I morgon lär jag uppdatar bloggen 10 000 gånger när jag har tråkigt på bussen (6 timmar).

Tack & hej

Trött på denna ledighet

Jag blir så himla uttråkad och rastlös av mig. Förra veckan va vi lediga för självstudier fyra dagar och denna vecka  har vi självstudier tre dagar. Jag är så trött på att bara gå hemma och inte träffa nån. Det "roliga" jag ska göra är att gå till skolan och skriva ut en massa skit och träna.

Men på torsdag bär det av till Karlshamn och en helhelgs date med Sanna.
O tur är ju det att jag har nåt att se fram emot, annars skulle jag gå o dö eller ruttna här i min lägenhet.

Tack & hej

Pyssel

I morse begav jag mig till Erikshjälpen, hade ingen förväntning att hitta någonting direkt men det finns ju endel saker jag alltid är på jakt efter. Jag hittade iaf ett lite halvfult bord till balkongen för 40 riksdaler. Jag köpte det och tänkte att det här kan jag göra nåt tjusigt av.
Så jag letade upp lite tyg (ska nog klä om det senare), letade upp mitt lim och sen körde jag.



Längtar massor tills jag kan göra iordning på balkongen. Tanken är tyg på "väggarna" o sen ett trägolv. Massa massa massa blommor.

Tack & hej


Bakar en liten GI-skorpa

Fick insperation av Maria idag som hade med sig så fina och goda små skorpor till skolan. Såå gott folk, nu gör härmar jag henne, nästan iaf. Nu står de i ugnen, jag hoppas på fint resultat!

Nu är det snart helg, o sen är det inte långt kvar innan jag ska till Sanna. Längtar ihjäl mig! Det rycktas om att vi ska inviga grillen på ballen, wiho

Tack & hej

Vart tog dagen vägen?

Det började så himla bra, var uppe redan klockan 07.00 och tvättade. Världen sötaste gubbe hade jag äran att få dela tiden med (man är alltid 2). I sutet hjälptes vi åt och vika lakan, påslakan, dukar och handdukar för "korta söta flickan" hade inte armar så det räckte till eftersom lakanet släpade i golvet. O när han hjälp mig va ju jag tvungen att hjälpa honom med att mangla och ha mig.

Sen hände det inte så mycket mer. Maria kom och hämtade upp mig och vi åkte på loppisrunda, hittade inte super mycket, bara 2 linnen och ett pringles rör med knappar!
Hem och laga mat, som blev super stark lite så att jag blev förkyld.

Det va den dagen, jag som skulle plugga? Skiva rapport? Läsa engelska? Suck för mig själv, sitter och skirver nu på rapporten men kommer ingenstans, känns som jag upprepar mig hela tiden och det känns inte bra!
Ska nog ta mig en dusch och hoppas på att jag pignar till lite i huvudet efter det så tänket kommer igång igen.

Tack & Hej

Gott folk, det är vår!

Idag har jag suttit på balkongen och inte bivit det minsta kall. Gatorna håller på att sopas rent från grus, jag har sett första motorcykeln för året och även första caben för iår. Känns så himla skönt.
Ska bli kul att se hur jag reagerar på allt pollen i år, det är första våren/sommaren efter att jag blev klar med min vaccination mot pollen.

Tack & hej

Nu har jag bestämt mig!

I keep going witj the GI-motod. Så idag har jag varot och inhandlat en massa som kan vara bra att ha hemma i veckan. Netto är lite av min favoritbutik när jag ska handlamat, man vet aldrig vad man srpinger på för kul.
Idag hittade jag super raffiga bakformar i leopard, en anna gång hittade jag ju barbapapa muffinsformar.


Man blir ju glad bara av att titta på dem, undra då hur det känns att baka i dem..

Jag måste även passa på att visa min underbart läckra pärlplatta som jag gjorde hos Petra i lördags. Va ju superlänge sen man la en pärlplatta så jag tror jag ska investera i en hink med pärlor. Eller jaa hmm..jag har ju namnsdag på lördag så kanske ska vänta ;D



Nu ska jag laga min kycklingpaj som det blir till middag lite senare!


Tack & hej

Dags att lägga i 3:dje växeln

Nu är det dags att börja träna ännu lite håradre. Nu har jag ett tag försökt träna mån-torsdag ett pass om dagen och den kört lite på gymmet efteråt.
Men nu är tanken att jag ska ta en promenad 30-60 min, träna pass 60 min och lite gym varje dag. Nu har jag lektionfria dagar fram till torsdag så förutsättningarna att komma igång är goda. Jag är ganska taggad faktiskt, ska iväg och träna nu på lunchpasset och så blir en en promenad ikväll!
Jag har även tröttnat lite på denna GI-metod så fundrar på att byta till LCHF-metoden. Ska suga lite på karamellen under dagen så får jag se va jag bestämmer mig för.

Tack & hej

Mitt bästa loppisfynd

är denna utsökt snygga jordgloben. Blir lycklig varje gång jag tittar på den!

Endast 45 kr.

Linköping by night

Nu var det länge sen jag var ute i Linköping, men det ska det bli ändring på ikväll. Jag ska nämligen åka till Petra och tillsammans med alex ska vi utforska vad Linköping har att erbjuda i fest väg.
Innan blir det lite shopping och något mumsigt att äta!

O det bästa av allt. Nu är vi helt lektionsfria fram till tordags, känns kalas skönt!

Tack & hej

Engelskaprov idag

.. ett oförberett sådant. Men det känns inte bra, visst jag kan inte förbereda mig men ändå. Men det får väl gå som det går tydligen.

På fredag verkar det blir en utgång i Linköping med Petra och Alexandra, ska bli himla skoj. Är ju inte superlångt imellan men det räcker för mig för att få känna att jag kommit bort lite.

Våren verkar ju även va här, såg precis min mormors syster (som bor 5 trappor över mig) gå ut utan sin rullator, endast med en liten käpp = hon är inte rädd för att halka nu när all snö smält bort? Fint va det iaf.

Tack & hej

Blev ingen semla

..men det blev en fika med Sandra som innehöll en kaka iaf :)
Annars ganska så lugn dag, slog ihop som en gamal säl på soffan när jag kom hem, gick ovh handlade och sen lagade mat. Känns som allt går på rutin varje dag, lite trött på det.http://publishme.se/2007589/entries/article/new/

Dagens mat blev överraskande god, hade noll fantasi så blandade lite paprika, lök, broccoli, sötpotatis och korv i en liten form och sen in i ugnen. Severades med en liten sås avcreme fraich, smabal olek och vitlök.



Tack & hej

Kvinnodagen och semeldagen

Hur kommer det sig att dessa högtidliga dagar ligger på samma dag? Finns ju hur många dagar som helst som inte är nåt speciella. Men grattis alla små kvinnor som älskar semlor (?). Själv står jag i valet och kvalet om jag ska köpa någon semla, eller om jag ska vara duktig och baka själv, eller om jag ska strunta i semeldagen och bara fira att jag är en kvinna genom att laga mig en god måltid. Hmm, har lite att lura på under dagen. Btw nån som har nåt gott tips på vad man isåfall kan ha i sin semla, jag brukar köra medvaniljkräm men skulle va kul att testa nåt annat, är allergisk mot mandelmassa nämligen.



Idag har vi lektionsfritt på förmiddagen = dyngskönt! Sitter och knåpar ihop lite material till våran rapport om gruppdynamik. Faktiskt ganska intressant ämne.

Igår vad jag superduktig och sydde dit en knapp på ett par byxor som har saknats i typ 3 veckor, sånna där småsaker kan jag irritera mig massor men ändå så gör jag dem inte. Sen sprättade jag upp en jacka som jag köpte i lördags, tog ut axelvaddarna och sydde igen den, känns superbra. Ska premiäranvända den senare idag.


Tack & hej

lite lite skoltrött

Nu har det varit mycket på sista tiden i skolan. Inga superstora uppgifter men massa små, men de måste ju med göras. Just idag är jag lite trött på det, skulle va gött att åka bort en vecka och bara tänka på annat.
Men icke, så bra ska man inte ha det. Utan i morgon är det projektskrivning och en massa engelskaplugg och på onsdag är det engelskatest, oförberett men det är ändå någonting man går och mår dåligt över. Blöö.

Tack & hej

Något sliten idag

Igår var det tentafest med klassen, eller iallefall halva klassen. Mycket trevligt att ses utanför skolan med! Tror även att det blev 1 eller 3 glas för mycket för mig igår, men det är sånt man får ta. Roligt hade jag ju iaf.
Vi gick till trappan sen men jag vet inte va lite sådär, eller det var för mycket folk för min smak tror jag.

När jag vaknade möts jag av en massa konstigheter. Sedlar ligger spridda i hela lägenheten, grannens "ingen reklam tack" lapp ligger sönderriven i min hall och sänglampan ligger på golvet.
Men grannen kan gott ha det!

Tack & hej

loppisrunda

med Sanna & Åsa var det som gällde idag. Hittade 2 jätte fina mockajackor som jag slog till på!
Ikväll blir det party och jag är supe laddad :)

Tack & hej

Dekadansen

..på högsta volym dansar jag runt och städar. Kom bara på att Sandra har sagt "du måste ju uppdatera bloggen minst en gång om dagen" så bara göra som hon säger.
Ikväll blir det restaurang med tjejorna, äntligen är alla mina små kycklingar hemma från alla Sveriges håll och kanter. Tror på denna kväll!

Tack & hej

Man ska aldrig underskatta sitt motstånd

...det är nog dagens lärdom. Var på ett seniorpass på friskis i morse och de va inga tanter och gubbar som låg på latsidan icke. Visst så hade de kanske inte så mycket kondition och hopp i benen men styrkan va de väldigt bra på. Jag brukar alltid välja ut någon som ser ut att vara i samma form som mig och sen försöker man alltid vara  bättre än den personen. Men idag var det ju nytt folk och bara seniorer så jag valde damen i svarta träningskläder med fräcka röda ränder som stod brevid mig. Men det skulle jag inte ha gjort, hennes magmuskler var inte att leka med. Men det va ett kul pass, massa söta tanter som kom och pratade med mig och jag blev faktiskt svettig med så kanske blir att besöka det flera gånger.

Nyss hemkommen från en tacokväll med Lisa & Sandra, alltid fnissigt och roligt och det behövdes idag, såhär mitt i veckan behöver man piggas upp lite då & då.
Nu är det bara 3 dagar kvar tills jag får använda min nya kjoooool, längtar!

Natti Natti

Tack & hej

Min fina nya kjol

Precis hemkommen från en date med Petra. Alltid lika trevligt, denna gången blev det lite loppis, en suber snabbis på stan och sen avslutade vi med lite mat. O jag hittade världens finast kjol, lite svårt att se hur fin den är på bild men ska visa ändå. Stor fin rosett framtill. Den ska jag ha på mig på lördag! (hoppas inte den kommer till norrpan)

Ah den är riktigt trevlig iaf, ska dock ha den med en strumpbyxa till på lördag!


Idag har ju även varit lite dagen med det stora D:et. Igår när jag blev så himla glad att jag klarat samtliga tentor på första försöket tog jag tillfället i akt att ringa och boka in en piercingtid. Och denna tiden blev idag kl 16.00. Det gjorde lite ont, med mest obehagligt. Men nu är den dit och jag är riktigt nöjd med resultatet.
Även detta syns ju inte sådär superduper bra på bild utan gör sig bättre i verkligeheten.

Nu kan jag bara föreställa mig vilket mardröm detta är att läsa förmina föräldrar som inte visste nåt om, har bara sagt att ja var sugen på det. Men så kan det gå, allt gick bra!

Tack o hej